passion jjp

27-03-2019 Last but absolutely not least: Dít zijn de drie mannen die de hoofdrollen in Passion! voor hun rekening zullen nemen. U ziet Frank (links) als Jezus, Pascal (rechts) als Judas en Everhard (midden) speelt Petrus.

‘Fantastisch!’ zegt Pascal direct wanneer we vragen hoe hij het vindt dat hij Judas mag spelen. ‘Maar ook enorm spannend’. Dat is op zich niet zo vreemd. Ingewijden weten dat met deze rol Pascal zijn eerste solo’s ooit zal doen. Direct voor vier uitverkochte zalen, voor veel bekenden. Een aardige vuurdoop. ‘Judas is ook nog eens een rol met veel beleving. Jaloezie, liefde, verdriet, verraad en spijt. Alles zit er in.’

Frank vertelt waarom hij auditeerde voor de rol van Jezus: “Ik heb auditie gedaan omdat het nummer dat ik nu zing, mij het meeste aansprak. Het staat ook dicht bij mijn Repeat verhaal. Ik ben als enige lid gebleven van deze club sinds de oprichting in 1992. Als ik nu zie wat een sterke club we zijn geworden en waar toe we in staat zijn, ben ik blij dat ik ben blijven staan”. 
En blij dat Frank is blijven staan zijn wij natuurlijk ook, want in de repetities blijkt telkens weer hoe geschikt deze drie mannen zijn voor hun rol.

Everhard: “Deze theatershow is in mijn ogen heel bijzonder omdat hij helemaal bestaat uit origineel Nederlandstalige nummers. Dit maakt het lastiger om te zingen maar tegelijkertijd creëert het de mogelijkheid om de emotie van het nummer echt over te brengen. Het aantal keren dat ik kippenvel heb gehad tijdens het repeteren van diverse nummers is bijzonder hoog”.
Pascal voegt daaraan toe: “Ik vind het leuk dat we met Repeat meer de theaterkant op gaan. Het geeft een extra dimensie aan de concerten en dwingt ons uit onze comfortzone te komen. Ik denk dat het publiek het wel kan waarderen”.

Uit je comfortzone komen is een enorme ontwikkeling geweest voor vele Repeaters, Passion! is een voorstelling met uitersten aan emoties. Dat vraagt veel energie maar ook vertrouwen in elkaar, het creatieve team en de groep. Frank: “Juliette, onze dirigent, en Richard, onze regisseur, laten ons écht onze grenzen opzoeken. In onze zang van dramatisch tot vrolijk uptempo, in choreo’s en podium beleving, acteertalenten en out of your comfortzone performance. Vooral de saamhorigheid en het voor elkaar risico’s durven nemen maakt het zo bijzonder. Dit optreden is een belevenis die je niet mag missen. Het raakt mij soms diep”.

Met zoveel mooie woorden, foto’s en (persoonlijke) verhalen zijn we aan het einde gekomen van de voorstelronde van het koor en de solisten. Nog twee weken voor we het Musiater in duiken en we u vier voorstellingen lang meenemen in het Passion! verhaal.

“Dit is een voorstelling die helemaal past bij ons doel om ons publiek te ‘raken door vermaken’ dus ik zou de gelegenheid niet voorbij laten gaan om van deze voorstelling te gaan genieten”, geeft Everhard ons mee. Met een brede glimlach sluit Pascal af: ‘Ik heb er zin in!’

Vol trots, onze Jezus, Judas en Petrus!

Foto Tom Harder