passion marias

24-03-2019 U ziet het goed, niet één Maria…maar maar liefst twee dames die de rol van Maria zullen gaan spelen. Anne-Marie (rechts) en Marieke (links), heel verschillend in spel en klank, maar allebei perfect voor de rol. We stellen onze leading ladies graag aan u voor.

Anne-Marie: “Passion is voor mij het oerverhaal over liefde, verraad, vergeving en hoop. Dat verhaal is van alle tijden en staat voor mij los van geloof of religie. Als je om je heen kijkt dan weet je dat dit een verhaal is dat verteld moet worden. Steeds opnieuw. Ik heb geauditeerd voor de rol van Maria omdat dat toch wel de ultieme rol is in het Passionverhaal, met in ons geval 2 prachtige nummers om te zingen. Het was voor mij de uitdaging om de emoties van Maria te vertalen in mijn zang. Dat is best lastig en spannend als je van nature nogal snel geraakt bent door muziek. Ik heb dan ook al heel wat kippenvelmomentjes gehad tijdens de repetities”.
Marieke beaamt dat gevoel. “Één van de nummers die Maria zingt, heeft voor mij een behoorlijke lading. Ik hoop met dit nummer, naast het intense verdriet dat er in bezongen wordt, ook hoop en vertrouwen te kunnen geven. Dat is de reden voor mijn auditie voor Maria”, vertelt ze.

Voor Marieke is het zingen bij Repeat hét me-time moment van de week. “Als ik zing wordt mijn hoofd gevuld met de muziek en de tekst en is er geen ruimte voor boodschappenlijstjes of planningen voor werk of thuis. Het is voor mij de ultieme manier van ontspannen”. Passion! is een voorstelling met heel veel mooie muziek, tekst, beleving, prachtige arrangementen en harmonierende stemmen. Anne-Marie: “Dat in combinatie met al ons harde werk, trots dat we het gewoon gaan fixen en het plezier in het koor maakte dat ik echt een paar keer moest slikken".

De vraagt rijst natuurlijk wat de dames ervan vinden dat ze allebei de rol van Maria gaan spelen. We vroegen het aan ze. Anne-Marie: “Wat ik heel gaaf vind is dat ik een 'collega-Maria' heb. Marieke en ik zingen allebei 2 van de 4 voorstellingen. We zijn heel verschillend in onze vertolking en klank en het is leuk om te zien hoe Marieke het doet en daar zelf ook weer van te leren. In de voorstellingen waarin Marieke de rol van Maria zingt mag ik in het koor meezingen. En ook dat is heerlijk om te doen”. Ook voor Marieke geldt dit gevoel, “Maandenlang samen, met zijn allen toewerken naar een show als deze heeft iets magisch. Je krijgt er een enorm "samen-kunnen-we-de-wereld-aan-gevoel" van!”

En dat is precies wat het is; samen kunnen we de wereld aan!

Vol trots, onze Maria's!

Ps. Marieke speelt vrijdag- en zaterdagavond de rol van Maria, op zondagmiddag en -avond ziet u Anne-Marie als Maria. Wie van de twee gaat u bewonderen? Laat het ons weten!

Foto met dank aan Tom Harder