passion vertellers

14-03-2019 Niet één, niet twee, maar drie vertellers in onze Passion! Paulien (midden), Annemarie (rechts) en Loris (links) vormen deze prachtige drie-eenheid.

"Toen de auditieronde voorbij kwam hoefde ik niet te twijfelen: De Verteller....dat is mijn rol. Voorlezen, vertellen ik deed het als kind graag in de klas. Als leerkracht voor mijn leerlingen. En als moeder voor mijn kinderen. Daarom was ik voor de auditie ook niet echt zenuwachtig... dit deed ik al bijna mijn hele leven" vertelt Paulien. En die natuurlijkheid nam ze mee in haar prachtige auditie. Evenals Annemarie en Loris. Daardoor was op de eerste scriptlezing al overduidelijk; alle drie de dames zijn als verteller op het toneel als een vis in het water. Annemarie: "Wat ik heel fijn en bijzonder vind is dat de rol van verteller door drie leden samen wordt gespeeld. Het is prachtig dat we de rode draad door het verhaal mogen vertellen op basis van de teksten van Richard".

In het verhaal van Passion! komen alle denkbare emoties voor, van liefde en vreugde tot verdriet, van verraad tot onmacht en spijt. Onze vertellers nemen u mee en dat is ook in het repetitieproces best intens. Loris: "Ook al ben ik niet zwaar gelovig, het verhaal van Jezus is mij wel bekend. Ik ben mij er echter nog nooit zo bewust van geweest wat een ontzettend emotioneel verhaal dit is. Nu met de voorbereidingen voor Passion! heb ik al heel wat emotionele momenten beleefd en heb ik al vaak met tranen in mijn ogen dit verhaal mogen beleven. Ik kan niet wachten om dit te delen met het publiek".
Paulien is het helemaal met haar eens: "Tijdens repetities heb ik soms kippenvel op mijn armen staan. En de eerste keer het slotnummer van Judas, Maria en Petrus horen... Ik was tot tranen geroerd. Kon zelf even bijna niet meer zingen. Dat wij dit samen kunnen bewerkstelligen maakt mij trots!".

Op de vraag waarom u als publiek Passion! echt niet mag missen zegt Annemarie: "Het belooft een waar spektakel te worden met een aantal verrassende elementen. Ik denk zeker te weten dat ons publiek geraakt wordt! Ze kijken niet alleen naar Passion!....ze beleven het!"
Passion! draait om de liefde; "Want uiteindelijk is dat wat ons in het leven bindt en ons een doel geeft in het leven" sluit Loris af.

Samen beleven... wij kunnen niet wachten! Vol trots: onze vertellers!

Foto met dank aan Tom Harder