Popkoor Repeat bestaat ruim 20 jaar en staat bekend als een dynamisch en actief koor. Vanaf de start tot op heden heeft Repeat continu zo’n 50 zingende leden gehad. Alle vijf de stemgroepen zijn evenredig vertegenwoordigd. Wat Repeat voor de leden bijzonder maakt is de gemoedelijke en gezellige sfeer, één groepsgevoel, variatie in het repertoire, uitdaging in beweging en blíjven ontwikkelen.

repeat op balk 2017

Popkoor Repeat bestaat ruim 20 jaar en staat nog steeds bekend als een dynamisch en actief koor. A capella of onder begeleiding van een (live) band, unisono of tot wel 7-stemmig zingen, we doen het allemaal. Muziek van de jaren 60 tot nu, vooral in de Engelse en Nederlandse taal.

Vanaf de start tot op heden heeft Repeat continu zo’n 50 zingende leden gehad. Alle vijf de stemgroepen zijn evenredig vertegenwoordigd. De wachtlijst om bij ons te komen zingen, is wel eens wat korter maar is nog nooit helemaal weggeweest. Waarom dat zo is, is voor de leden eenvoudig te benoemen; gemoedelijke en gezellige sfeer, één groepsgevoel, variatie in het repertoire, uitdaging in beweging en blíjven ontwikkelen. Het zijn maar een paar kreten uit een lange lijst van kenmerken.

In de beginjaren stond Repeat vooral bekend om de dynamiek; vol enthousiasme en krachtige zang op het podium. Zonder dit te verliezen zijn we nog meer gaan streven naar kwalitatief goed zingen. Belangrijk is en blijft dat we het publiek vermaken ,de mensen ontroeren en aan het lachen maken. Dat kan alleen als je als groep blijft werken naar één geheel, één beleving van muziek en eenzelfde expressie naar het publiek toe. Alleen dan bezorgen we het publiek, iedere show weer, kippenvel!.

Één klank, één geheel

Als koor maak je gebruik van het mooiste instrument dat er bestaat: de stem. De ongeveer 40 stemmen van Repeat hebben allemaal verschillende karakters, klankkleuren, persoonlijkheden. Het doel is om samen één instrument te worden, samen één stem te zijn.

Door aandacht te schenken aan de vijf zangtechnieken, goede ademhaling, juiste articulatie en interpretatie gaan de stemmen zich blenden tot één klank. Een klank die kenmerkend is voor ons koor, waardoor ons koor karakter krijgt. Na het vormen van de kleur van het koor komt de expressie, de emotie en de muzikaliteit.

Ook werken we hard aan onze presentatie, zodat de beweging de beleving versterkt.

 Bestuur

Het bestuur van Popkoor Repeat bestaat uit vijf enthousiaste mensen:

  • Annemarie van Alst (Voorzitter)
  • Monique Bleeck (Secretaris)
  • Anton Kerseboom (Penningmeester)
  • Maaike Gieling (Bestuurslid)
  • Ellen van Alke (Bestuurslid)